Engangsbetaling kun 999 kr.
Spørgsmål? Ring 44 55 63 00
Telefonen er åben hverdage kl. 9-16:00
Liggepest.jpg

5 gode råd hvis huset har fået liggepest

Når et hus har stået til salg for længe, så holder køberne sig væk, interessen forsvinder, og pludselig er det som om, huset slet ikke kan sælges. På ejendomsmægler-sprog kaldes det ”liggepest”– et nærmest dødt boligsalg, som potentielle købere går i en stor bue uden om.

Men som boligsælger er der meget man kan gøre for at undgå den trælse liggetid, understreger Christian Gerken, stifter af Skuffesalg.dk. Når først en bolig er sat officielt til salg og annonceret på nettet og i aviser, så vil liggetiden være synlig, også selv om boligen tages af markedet, og der skiftes mægler. En ejendom skal være taget af markedet i tre år, før liggetiden ikke længere figurerer på forskellige boligsider.

Her kan et skuffesalg måske være en løsning. Et skuffesalg er en bolig, som kun findes i ejendomsmæglernes køberkartoteker, og som kun dukker op, når en boligkøber henvender sig til mægleren med et ønske om at finde netop den type bolig.

Hvis man har haft huset til salg længe, så kan man lige så godt få det i mæglernes køberkartoteker eller på Skuffesalg.dk, og så bare lade ejendommen ligge og trække lidt tid. Måske dukker den helt rigtige køber op i ventetiden”

forklarer Christian Gerken. Her er hans 5 bedste råd til, hvordan man kommer ovenpå, hvis boligen har fået liggepest:

  1. Genskab nyhedsværdien ved at tage boligen af markedet i et stykke tid.
  2. Sæt en skarp pris ved at undersøge prisniveauet på lignende ejendomme i området.
  3. Få taget nye friske billeder, som passer med årstiden. Undgå fx triste vinterbilleder om foråret.
  4. Når tilstandsrapporten udløber, så få fikset de billigste K3'ere og K2'ere før du får lavet en ny rapport.
  5. Ryd op og mal væggene hvide. Det giver køberne mulighed for at se ejendommen i et nyt lys.