Engangsbetaling kun 999 kr.
Spørgsmål? Ring 70 60 22 02
Telefonen er åben hverdage kl. 9-16:30
huse priser (1).jpg

Guide: Sådan sætter du prisen på boligen

Det kan være svært at finde ud af, hvad en bolig skal koste. Og der er mange ting, som du bør overveje, før du lægger dig fast på en udbudspris. Se her, hvordan du rammer plet på prisen.

Når ejendomsmæglere prissætter en bolig, så tager de ofte udgangspunkt i den gennemsnitlige kvadratmeterpris i det område, hvor boligen ligger – det er et godt sted at starte. Prisvurderingen fra Bolighed.dk kan hjælpe dig – men det er ikke altid nok. Der kan være forbedringer og ombygninger, som vurderingen ikke tager højde for. Eller der kan være nogle lokale forhold, som påvirker prisen. Er der meget eller lidt trafik? Er udsigten god? Eller er der en tryg skolevej? Brug hele din viden, når du sætter din pris.

Se boligen med købers øjne

Prøv at se boligen med friske og realistiske øjne, som om du var potentiel køber. Hvor gammelt er taget, køkkenet og badeværelset? Er haven velplejet? Alle dine overvejelser kan du bruge til at vurdere, om din bolig bør koste mere eller mindre end gennemsnittet i området.

Hvad koster tilsvarende boliger

Det har betydning for din prissætning, hvor meget der er til salg af lignende boliger i området. Så det er vigtigt at vurdere, hvor stor konkurrence du har fra andre boliger til salg. Hold øje med, hvad huse/lejligheder i kvarteret koster, og tjek evt. de tidligere salgspriser i lokalområdet på Bolighed.dk.

Drømmepris eller her–og–nu pris

Når du snakker med en ejendomsmægler, så vil du sikkert få at vide, at boligens pris også afhænger af, hvor hurtigt den skal sælges. Lavere pris = flere købere = hurtigere salg. Derfor er det en god idé at overveje, hvor lang din tidshorisont er for salget. Hvor længe kan du vente på den rigtige køber?

Test en højere pris uden risiko

Et skuffesalg er en god mulighed for at teste en høj pris i starten af salgsperioden. Da boligen ikke kommer officielt til salg, så bliver der ikke registreret liggetid og evt. nedslag i prisen. Du kan frit ændre pris og teste interessen fra mulige købere. Derfor er et skuffesalg en god måde at starte boligsalget – og måske ligefrem opnå drømmeprisen for din bolig.