Engangsbetaling kun 999 kr.
Spørgsmål? Ring 44 55 63 00
Telefonen er åben hverdage kl. 9-16:00
familie-BBR.jpg

Guide: Tjek og ret dine BBR-oplysninger

Som boligsælger skal du sørge for, at BBR-oplysningerne stemmer. Se her, hvordan du nemt får styr på informationerne om din bolig.

BBR står for Bygnings- og boligregistret. Her kan man finde oplysninger om alle danske bygninger – også din bolig.

I BBR kan man fx se, hvor mange kvadratmeter, værelser og badeværelser boligen rummer. Man kan også se, hvornår ejendommen er bygget, hvad taget er lavet af, og hvordan boligen varmes op.

Alle informationerne er samlet i boligens BBR-meddelelse. Når du sætter din bolig til salg på Skuffesalg.dk, henter vi automatisk de informationer, der står i meddelelsen.

Hvorfor skal jeg tjekke dem?

Det er boligejerens ansvar at sørge for, at BBR-oplysningerne altid stemmer. Faktisk er det lovpligtigt, og man risikerer en bøde fra kommunen, hvis man ikke holder dem opdaterede.

Det skyldes, at BBR-oplysningerne bl.a. bliver brugt af SKAT til at beregne ejendomsværdiskatten og af forsikringsselskaberne, når der skal tegnes nye forsikringer.

Når du sælger din bolig, bliver BBR-meddelelsen også en del af handlens dokumenter.

Husk derfor altid at tjekke, at oplysningerne er rigtige. Både for din bolig og for evt. andre bygninger på din grund som fx en garage eller et skur.

Hvad nu hvis der er fejl?

Hvis du har lavet ændringer på din bolig eller opdaget en fejl, skal du give kommunen besked. Det kan du nemt gøre via BBRs hjemmeside her.

Her er nogle eksempler på, hvilke ændringer, du fx skal oplyse:

  • Hvis du bygger til eller river ned
  • Hvis du får nyt toilet, skur, udestue eller lignende
  • Hvis du ændrer på tagdækning, ydervægge eller varmekilder

Ret dine BBR-oplysninger her