Engangsbetaling kun 999 kr.
Spørgsmål? Ring 44 55 63 00
Telefonen er åben hverdage kl. 9-16:00
billedetip-3

5 tips: Sådan tager du billeder, der sælger din bolig

Et billede siger mere end tusinde ord – også når du skal sælge din bolig. Men før du knipser løs med kameraet, får du her 5 tips til, hvordan du tager de bedste salgsbilleder.

1. Ryd op og ryd ud

Ingen boligdrømme handler om rod, snavs og for lidt plads. Derfor er det allerførste, du skal gøre at rydde op og rydde ud.

Fjern måske lidt af møblementet, så der er god gulvplads og luft mellem møblerne. Stil køkkenmaskiner, krydderier og kaffekander væk, så man ser hvor meget køkkenbordsplads, der er. Og lad kun en enkel jakke og få par sko stå i entréen, så det hverken ser rodet eller overfyldt ud.

Red sengen, puds spejlet, tag opvasken, fjern vasketøjet og gør rent. Med andre ord – dit hjem skal stråle.

billedetip-2

2. Husk haven eller altanen

De bedste billeder af haven eller altanen tager du, mens solen skinner, og alt er grønt.

3. Det rigtige udstyr

De fleste nyere smartphones tager billeder af høj kvalitet og kan sagtens bruges. Husk at vende telefonen, så billedet tages på langs (horisontalt), og zoom altid helt ud, så du får så meget af rummet med som muligt.

Hvis det skal være en tand mere professionelt, kan du bruge et digitalt spejlreflekskamera med ekstra blitz og forskellige linser. Fx kan en linse med en brændvidde mellem 16 mm til 24 mm være god, når du vil fange hele rummet.

mobilkamera.jpg

4. Lyst og venligt

Naturligt lys er det bedste, når din bolig skal fotograferes. Derfor bør du tage dine billeder om dagen for oprullede gardiner.

Har du mørke rum i boligen, kan du forsøge dig med en ekstra blitz. Her er det en god idé at pege blitzen op i loftet, så rummet lyses op, uden lyset bliver for hårdt.

5. Mange billeder og gode vinkler

En god stak billeder gør det nemmere for en mulig køber at forestille sig boligen. For hvert rum bør du forsøge at tage et overbliksbillede, der får så meget af rummet med som muligt. Tag også gerne forskellige detaljefotos, der fremhæver det unikke ved din bolig.

Gode overbliksbilleder får du typisk ved at stille dig helt ind i et hjørne og sørge for, at vinklen er rigtig, så du hverken får for meget loft eller gulv med. Nogle gange hjælper det at komme lidt op i højden, så hop op på stolen og prøv dig frem.