Engangsbetaling kun 999 kr.
Spørgsmål? Ring 70 60 22 02
Telefonen er åben hverdage kl. 9-16:30

Sådan sætter du prisen på din bolig

Prisen på din bolig er en vigtig del af dit skuffesalg. Du vil sikkert gerne have mest muligt for boligen, men bliver prisen for høj, kan en del købere falde fra. Her får du gode råd til at sætte prisen – og har du brug for mere hjælp, kan du altid kontakte os.

Start med kvadratmeterprisen

Når ejendomsmæglere prissætter en bolig, tager de ofte udgangspunkt i den gennemsnitlige kvadratmeterpris i det område, hvor boligen ligger – det er et godt sted at starte.

På Bolighed.dk kan du slå din adresse op og se en vurdering af din boligs værdi ud fra kvadratmeterprisen. Den bygger på den gennemsnitlige kvadratmeterpris for boliger af samme type som din, der er solgt inden for de seneste 6 måneder i dit postnummer.

Her ser du altså, hvad din bolig bør koste, hvis du udelukkende skulle gå efter den gennemsnitlige kvadratmeterpris. Det er et godt udgangspunkt, men da der er stor forskel på boliger, er det ikke nok. Nu skal du se på, hvad der bør trække prisen op eller ned.

Se boligen med købers øjne

Prøv at se på din bolig med friske og realistiske øjne, som om du var potentiel køber. Hvordan er boligens stand? Hvor gammelt er taget, køkkenet og badeværelset? Er haven velplejet? Er udsigten unik?

Alle dine overvejelser kan du bruge til at vurdere, om din bolig bør koste mere eller mindre end gennemsnittet i området.

Til salg lige nu – og solgt for nyligt

Når din bolig sættes til salg, konkurrerer den om køberne med alle lignende boliger, der er udbudt i dit område. Det er derfor en god idé at få overblik over priserne.

På Bolighed.dk kan du både se, hvad der lige nu er til salg, og hvad der er solgt for nyligt. Zoom ind på dit område på kortet her, og se alle salgspriser (orange prikker). Klik på “solgt” i højre side for også at se priser på de boliger, der er solgt inden for de seneste år (blå prikker).

Filtrér på fx boligareal og boligtype, så du kun ser de boliger, der minder om din. Ved at sammenligne med disse kan du pejle dig ind på din pris.

Drømmepris eller her-og-nu pris

En ejendomsmægler vil typisk sige, at boligens pris også afhænger af, hvor hurtigt den skal sælges. Lavere pris = flere købere = hurtigere salg og vice versa.

Derfor er det en god idé at overveje, hvor lang din tidshorisont er for salget. Hvor længe kan du vente på den rigtige køber?

Test prisen uden risiko

Et skuffesalg er en unik mulighed for at teste en høj pris. Da boligen ikke kommer officielt til salg, bliver der ikke registreret liggetid og evt. ændringer af prisen. Du kan altså frit ændre pris og teste interessen fra mulige købere.

Derfor er et skuffesalg en god måde at starte boligsalget – og muligvis opnå drømmeprisen for din bolig.

Skal vi hjælpe dig?

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis vi skal hjælpe dig med at finde den rette pris til din bolig. Skriv til os på support@skuffesalg.dk eller ring på 70 60 22 02.